söndag 7 juni 2009

Aquathlon i Köln




Idag var det den första tävlingen under Eurotouren, för oss tjejer iallafall. I en för liten minibuss med noll stötdämpning klämde vi in oss och begav oss till Köln i Tyskland. Med hjälp av Tom och Johans grymma kartläsning lyckades vi ta oss dit med bara tre U-svängar. Trots det blev det mycket kort om tid innan start. Men fint folk kommer ju alltid försent. Och fint folk var vi verkligen! Både på hemsidan och i högtalarna annonserades det om våran medverkan. De bjöd också så snällt på vår tävlingsavgift.

Trots tidsbristen innan starten, vilket ledde till en lätt förvirring, lyckades vi alla bra. Sverige krossade allt motstånd. Linnea, som körde den korta distansen (1km sim och 7km löp) på grund av benhinneproblem, vann klassen precis som Matt på samma distans. Den svenska dominansen fortsatte även på den längre distansen (2km sim och 14km löp) där resten av oss tävlade. Killarna rasslade in som etta, tvåa, trea, fyra och sexa. Men benproblem fanns även här, Niclas valde att brya efter simningen eftersom han har inflammation i knät. Till tyskarnas förtjusning sattes till och med ett nytt banrekord av Johan. Tjejerna lyckades lika bra och tog också alla medaljer.

Simningen var i princip så enkel som den kan bli, rakt ut och tillbaka. Underlättade även att det låg linor i vattnet. Misstagsrisk: minimal. Efter simningen, med resten av det stora startfältet bakom oss, stack vi ut på den fina löpbanan. Grusvägen som ledde oss runt sjön kantades av dunka-dunka musik, trumvirvlar och cheerleading. En minst sagt rolig bana!

Sammanfattningsvis var tävlingen i Köln väldigt lyckad och givande. Det här ger oss lite extra självförtroende vilket kan behövas på de kommande utmaningarna som väntar oss. Redan nästa helg bär det av till Amsterdam där vi ska köra vår första olympiska triathlon (förrutom för Johan och Niclas som redan har tjuvstartat på den långa distansen).

Imorgon är det aktiv vilodag och Jasmine fyller 18 (!). På tränarsidan växlar Matt över till Lina. På tisdag kör vi igång som vanligt igen.

Peace out
/ Jasmine och Linnea Ps. Vad svårt det här var! Ds.

1 kommentar:

  1. Hej på er alla!

    Första veckan verkar ha gått som planerat:) Stress, missade tåg och vilsna i pannkakan helt enkelt! Hoppas den andra veckan blir lika lyckad mvh Tomas Wiker

    SvaraRadera