fredag 19 juni 2009

Inför Hollänska mästerskapen...(?)

Sitter nu på rummet med datorn i knät och med tv:n på i bakgrunden. Precis som hemma.
En liten skillnad är att man har för-snack inför tävlingen som utspelar sig i vår grannstad Stein på tv (!!!) Coolt. Reklam för tävlingen har surrat i tv-rutan hela veckan. Som sagt, lite skillnad från hemma i Sverige.

Morgonen bestod för killarna av ett lätt simpass med våtdräkterna medan tjejerna valde att ta sovmorgon. Inga kommentarer. Något senare på förmidddagen begav sig hela gänget inkl tränare Thorén till tävlingsplatsen något sådär 30min bort på hojjen. (15min i rödljus?).

Där scoutade vi först simning och det första växlingsområdet som ligger i hamnen något utanför stan. Temperaturen i vattnet var strax över 20grader vilket betyder att det kanske blir simning utan våtrdräkt imorgon. Delad mening inom laget om det är bra eller dåligt.

Efter det första stoppet begav vi oss på krokiga vägar runt på cykelbanan vilket ledde till växlingsområde nr 2 (T2) vilken var belägen i centrala Stein. Killarna kunde känna igen större delen av banan från cykeltävlingen där två veckor tidigare. Vi får hoppas vi har bättre lycka den här gången. Löpbanan är en väldigt tuff med huvudsaklig kullersten och mycket kuperad... endast kuperad?

Vi har ännu inte pratat igenom någon direkt taktik men det blir en ordentlig genomgång under morgondagen. Starten för oss som kör Sprint distansen, (dvs 750m Sim, 20km cykel samt 5km löp) går inte förns 17.30).

Snart beger vi oss in till stan för lite midsommarfirande tillsammans med Familjen Holmertz som semestrar här i Sittard. Jordgubbar i stora lass!

Titta närmre på tävlingarna i Stein på http://www.sabictriathlon.nl

Glad midsommar / jv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar